UPCity
KERESÉS
keresés
 
CIKKEK
Hírek
Témák
 
FORRÁSOK
Módszertan
Fogalomtár
Linkek
 
ADATTÁR
Cégek
Szaknévsor
 
EU-LEARNING
Stratégiák
Források
 
RÓLUNK
REGISZTRÁCIÓ
KAPCSOLAT
OLDALTÉRKÉP

 

INTERAKTÍV
Fórum
 
SZOLGÁLTATÁSOK
Állásbörze
Termékkalauz
 
ARCHÍV
Publikációk
Háttéranyagok
Demók
Szervezetek
Projektek
 

Legfrissebb anyagok


nyomtatás
Életkorral kapcsolatos előítéletek a munkaerőpiacon

forrás: Oktopusz

A RetirementJobs.com és az Interbiznet most megjelent kutatási eredményei arról tanúskodnak, hogy ma már nem egyértelműen hátrány idősebb munkavállalónak lenni. A vizsgálatot ismertető tanulmány szerint egyes amerikai munkaadók új módokat találtak az ötven feletti jelentkezők foglalkoztatására.

Közkeletű feltételezés, hogy manapság a vállalatok előszeretettel töltik be az álláshelyeket fiatalabb jelentkezőkkel. Az USÁ-ban emiatt a tendencia miatt már óvatosságra is szokták inteni a munkaerőfelvétellel foglalkozó vezetőket, nehogy az idősebb pályázók diszkrimináció címén támadják meg a döntést, ha nem kapják meg a kívánt pozíciót. Egy most napvilágot látott vizsgálat eredményei azonban éppen a közvélekedéssel ellentétes eredményt mutatnak: jónéhány amerikai cég éppen az idősebb dolgozókat részesíti előnyben bizonyos munkakörök betöltésekor. A RetirementJobs.com kutatásai arra irányultak, hogy milyen előítéletek érvényesülnek a jelentkezők életkorával kapcsolatban, és milyen változások jellemzik az amerikai munkaerőpiacot napjainkban.

A RetirementJobs.com és az Interbiznet közös vizsgálata a következő eredményekkel zárult: a legújabb megoldásokat gyorsan bevezető munkaadók új formákat találtak az ötven feletti dolgozók felvételére és alkalmazására. A szóbanforgó vállalatok számára lényeges, hogy dolgozói állományuk több szempontból is változatos tulajdonságokkal rendelkezzen, így az idősebb korosztály foglalkoztatásához is pozitívan viszonyulnak. Ez a hozzáállás megkönnyíti alkalmazkodásukat a jelenlegi helyzethez, amelyben a tehetséges jelentkezőkért folytatott harc egyre élesebb, és a "Baby Boom"-generáció tagjainak nyugállományba vonulásával egyre komolyabb munkaerőhiány alakulhat ki.

A kutatási eredmények részletes összefoglalója a "Boomers to Bust Age Bias? Baby Boomers Redefine Retirement-Ageism Is the Next Frontier" című tanulmányban olvasható.

A RetirementJobs.com bejelentette következő kutatási projektjét is: tovább folytatják az életkorral kapcsolatos munkaadói előítéletek vizsgálatát, és megpróbálják megjeleníteni a valós és vélt előítéletek közötti különbséget. Ilymódon a munkareőpiac attitűdjeinek változása láthatóvá válik, ami a várakozások szerint önmagában is előnyösen hathat a további változások kialakulására és a jelenlegi viszonyok között is sikeres munkaerőgazzdálkodási stratégiák terjedésére.

További információk:
www.RetirementJobs.com

szerző: [Oktopusz]
Impresszum
Partnerek
Adatvédelem
Médiaajánlat